Da li ste najzad prelomili i odlučili da ne mučite više sebe lutanjem po različitim turističkim destinacijama gde se više umorite nego odmorite, jer vam samo putovanje oduzima ceo jedan dan. I onda kreće prvi dan na plaži, vrućina, gužva, buka, muke s parkiranjem, pa taman se malo opustite na ležaljci, shvatite da ste zaboravili kremu za sunčanje. Epilog: uveče ste crveni kao rak, premoreni i nervozni i samo želite da zaspite, ali to neće biti baš lako s obzirom na opekotine. Zvuči prilično poznato i pomalo zamarujuće?

Ako već ovako doživljavate svaki vaš odlazak na more, zašto ne promenite lokaciju? Ostanite u Srbiji, a pritom imajte osećaj da ste na sedmom nebu. Apartmani Zlatibor – odmor za dušu, baš poput predivnih lepota u kojima će ona podjednako uživati. A kad ogladnite, spremite se za obrok dostojan kralja! Sve sveže i domaće, ima li bolje preporuke?

Za početak smeštaj – apartmani Zlatibor

Kud god krenuli, trebaće vam sigurna luka, mesto na kome ćete fino da odmorite od doživljaja, ali i pripremite se za nove. Zlatibor u tom smislu donosi i više nego dobru ponudu koja uključuje veliki izbor apartmana, koji su idealan smeštaj za sve one koji traže mir i profesionalnu uslugu. Mnogi apartmani nude i mogućnost kuhinje, tako da sa vlasnikom možete dogovoriti da uz određenu doplatu svaki dan imate siguran obrok. Ali svakako, ako se i ne odlučite na taj vid kuhinje, nećete ostati gladni.

Zlatiborski meni

Ovo je jedna od najdražih stavki svakog turiste, jer ono što Zlatibor može da ponudi kad je hrana u pitanju prevazilazi svaka očekivanja. Nebitno da li ste gurman, obožavalac klasične srpske kuhinje ili uživate u ribi, nećete ostati uskraćeni. Pršuta, komplet lepinja, ljubiška pastrmka samo su neke od stvari koje morate da probate, a vi se nemojte tu zaustaviti. Istražujte i iznenadite se kad uvidite kako planinski vazduh ume da otvori apetit.

Šta videti – Zlatibor i okolina

Odmah da vas upozorimo, koliko god dana da ste odlučili da provedete na ovoj planini, neće vam biti dovoljno da istražite sve sadržaje. To i nije čudno ako imate u vidu koliko je njeno prirodno bogatstvo. Možete uživati u reci Uvac, ali i drugim rekama i rečicama, popeti se na neki od planinskih vrhova gde ćete zanemeti pred rajskim doživljajem ili jednostavno šetati pitomim padinama. Tu naravno nije kraj, postoje i jezera u centru gde možete iznajmiti pedalinu, a za prevoz možete koristiti i bicikl ili popularni bagi.

Posetite i obližnje etno-selo Sirogojno, uputite se peron čuvene Šarganske osmice na Mokroj gori, a razmislite i o odlasku u velelepnu Stopića pećinu. Možete se okupati na više mesta, naš predlog je Jokino vrelo. Tu su i slapovi, čuveni i nadaleko poznati vodopad u Gostilju. Nemojte se na tome zadržati, posvetite se i duhovnom delu vaše ličnosti i to tako što ćete odvojiti vremena za posetu nekom od manastira ili mnogobrojnih crkava. Vredi izdvojiti vreme da osetite duh prošlih vremena i onaj unutrašnji mir.

Ovde ćemo se zaustaviti, ali verujemo da ste i sami svesni da ovo nije kraj. Štaviše, ovo je tek početak, zar ne?