Da li ste spremni ove godine da malo promenite neke prilično ustaljene navike, pogotovo kad je o putovanju reč? Uostalom možda to sve vreme i planirate, ali nikako da prelomite, jer se nekako podrazumeva da se letuje na moru, a ne negde drugo. Ipak to je samo vaš godišnji odmor i niko drugi sem vas ne bi trebalo da odlučuje kako će ga provesti. A vi… razmislite šta je to što želite od godišnjeg odmora? Koliko god bilo lepo kupati se u morskim talasima i dobiti lepu boju, da li je to bas jedino što vam treba?

Možda bi vas više ispunio jedan znatno drugačiji vid odmora na kom biste stigli i da se dobro naspavate, fino jedete ali i uživate u neverovatnim prirodnim lepotama. Upravo to je razlog da posetite Zlatibor: ukusni gurmanluci, predeli neslućenih lepota koji ostavljaju bez daha, a za spavanje možda neki apartmani Zlatibor, zato dobro razmislite o ovoj ideji.

Kako doći?

Zlatibor je planina smeštena na oko 230km od Beograda, što će reći u samom središtu, tako da je dostupna svima bez obzira iz kog kraja da dolazite. Upravo to je jedna od prvih pogodnosti na koju nailazite, blizina u odnosu na bilo koje klasično letovalište, što je od posebnog značaja za porodice sa malom decom, ali i sve one koji ne podnose dobro putovanja. Do Zlatibora možete da birate prevoz s obzirom na to da je i više nego dobro povezan sa svim delovima Srbije.

Dakle, nebitno da li idete autom, autobusom ili pak vozom, nećete imati nekih posebnih problema. I ne brinite, padine Zlatibora su znatno pitomije u odnosu na padine drugih planina (npr. Kopaonik) tako da taj put neće biti baš toliko strašan. A kad dođete i uvidite samo deo čari koje ova planina nudi, poželećete da se više nikad ne vratite kući.

Apartmani Zlatibor za odmor

Kad dođete, prvo ćete poželeti da se smestite kako biste se osvežili i odmorili od puta. Nabolje vam je da smeštaj izaberete i ranije preko interneta, ali ukoliko to niste učinili, nema brige – samo kad su u pitanju apartmani Zlatibor je i više nego dobro pokriven, a u ponudi su i vile, sobe i hoteli.

Ono što vam garantujemo jeste da ćete se posle samo par dana bukvalno preporoditi – za to je zaslužan mir i svež i čist planinski vazduh koji obnavljaju čoveka fizički, ali i daju mu neki smiraj. Usluga je i više nego zadovoljavajuća, a vrlo brzo ćete shvatiti da će vam izabrano mesto bukvalno služiti samo za prenoćište – toliko toga ima da se vidi, šteta je bilo šta propustiti. Zato se odmah na početku raspitajte u obližnjem turističkom centru za sve atrakcije koje vredi videti kao i eventualne izlete. Tako ćete na najbolji način iskoristiti vreme na Zlatiboru i videti što je više moguće.

Nikad nije moguće proživeti sve samo iz prvog puta, zato ne sumnjamo da ćete poželeti da se i sledeće godine vratite. A šta treba da obiđete? E to već puštamo vama na volju, otkrijte sami, sigurno ćete biti pozitivno iznenađeni.