Jedno od omiljenih mesta turistima u Srbiji, jeste planina Zlatibor. Spoj prirode i urbanosti je ono što najviše privlači turiste, a to je upravo odlika Zlatibora. Pored stalnih turista, velikoj većini je ovo omiljeno mesto za pauzu s obzirom da se nalazi na magistralnom putu prema Crnoj Gori i Jadranskom moru, pa je u toku leta broj posetilaca još veći. Bilo da ste ovde leti ili tokom zime, sadržaj je raznovrstan, tako da vam nikada neće biti dosadno. Pored raznih sadržaja koji krase ovo mesto, možete birati i razni smeštaj tokom boravka. U ponudi su mnogobrojni hoteli, vile, ali i apartmani Zlatibor.

Leto na Zlatiboru

U letnjem periodu, ako živite u gradu, vreli dani će vas naterati na beg upravo na ovu atraktivnu planinu. U toku dana predah možete pronaći na raznim bazenima, u sklopu hotela, vila ili apartmana, ali i na jezeru, i to ne onom koje se nalazi u samom centru, jer tu nije dozvoljeno kupanje, već na samo par kilometara iz centra, vozićem Ćirom, sopstvenim prevozom ili peške možete otići do Zlatiborskih jezera. Ako želite uživati u šetnji, put do Spomenika je prava ruta za vas. U centru su vam dostupni razni sadržaji, kako igrališta za najmlađe, tako i nezaboravne vožnje kvadovima, jahanje konja ili vožnja pedolinom na jezeru. Od skoro je napravljena i teretana u šumi ispod hotela Palisad, tako da je dostupna svima onima koji vode računa o aktivnom načinu života.

Zima na Zlatiboru

Obično se zima i vezuje za boravak na planini, pa samim tim ova destinacija je turistima jedna od omiljenih u ovom periodu godine. Ako volite skijanje i to dobro radite, ili ste ipak početnik, na Zlatiboru ćete uživati. Nekoliko staza se nalazi na najvišem vrhu Torniku, gde je nadmorska visina 1500 metara. Ski pas je dosta povoljniji, a možete skijati i na plavoj, crvenoj i crnoj stazi, u zavisnosti koja vam odgovara. Tu su i žičara, sidro, ali i bebi lift za one najmlađe. Ako vam je potrebna pauza, restoran se nalazi i u podnožju staze, i na samom vrhu, tako da u svakom momentu možete predahnuti. Ukoliko vam ne odgovara odlazak do Tornika, a želite malo skijati ili sankati se, to možete uraditi i u samom centru. Tu se može i iznajmiti oprema, a i instruktor skijanja. Pored ovih sportova, u samom centru, dostupno je i klizanje.

Novogodišnja noć

Ako želite Novu godinu slaviti na Zlatiboru, pored mnogobrojnih ponuda koje nude hoteli, možete uživati i na samom trgu u bogatom muzičkom programu. Uz kuvano vino, vruću rakiju i đuskanje, minus napolju vam uopšte neće teško pasti.

Za koji god period u toku godine da se odlučite, bogat i raznolik smeštaj dostupan je svima. Apartmani Zlatibor, hoteli, vile i privatne kuće, dostupne su uvek. Takođe, ono što je dostupno u svakom momentu jeste bogata zlatiborska trpeza i razni domaći specijaliteti. Najbolju komplet lepinju ćete probati baš ovde, kao i domaći sir, kajmak ili pršutu. Zbog svega ovoga, odlučite se za posetu ovoj planini.