U kom god periodu godine da tragate za aktivnim odmorom i koliko god vremena da imate na raspolaganju, uživanje ćete sasvim sigurno pronaći na Zlatiboru. Atraktivna planina nije bez razloga postala najpopularnije turističko mesto u Srbiji, a sa svojim čistim vazduhom i prelepom prirodom pruža i različite mogućnosti za sprovođenje aktivnosti. Pa, da počnemo!

Ako ste…porodični tip

Ako putujete sa porodicom, Zlatibor je idealno mesto na kom će se zaista odmoriti baš svi članovi. Šetnja i vazduh itekako utiču i na psihičko i na fizičko zdravlje, te se pripremite da se vratite ojačani i boljeg imuniteta.

Mnoštvo sadržaja za decu učiniće i njima ovu planinu interesantnom: od školice skijanja na blagim zlatiborskim padinama, klizanja i sankanja, preko šetnji i dečjih predstava, pa sve do brčkanja na bazenu leti, sigurno je da im nikada neće biti dosadno.

Kako su blizu jezero i sam centar, to neće morati ni daleko da šetaju, a pošto se do Zlatibora i lako stiže, eto još jedne prednosti za porodični odmor.

Svi jednodnevni izleti koji se sa Zlatibora organizuju (Tara, Drvengrad, Andrićgrad, Sirogojno…) takođe su blizu, te će imati vremena i da uživate u turističkim atrakcijama, a da deci ne bude naporno.

Ako ste…sportista i avanturista

Ako ste sportista u duši, budite sigurni da ćete i leti i zimi naći sasvim dovoljno sadržaja na Zlatiboru koji će Vaš odmor učiniti aktivnim.

Pre svega, tu je trčanje svakog jutra i večeri, kao i zatvoreni i otvoreni bazeni na kojima možete plivati. Možete izabrati i planinarenje Zlatiborom i Tarom i istražiti i ona manje dostupna mesta.

Ako posećujete ovu planinu zimi, onda će skijanje i snoubording biti prava stvar za Vas, dok ćete takođe moći da planinarite i uživate u prirodi.

Ako ste…ludi za noćnim provodom

Ako ne možete bez noćnog provoda, onda je Zlatibor pravi izbor za Vas, jer mnoštvo kafića i klubova u urbanom delu grada često zna da ugosti domaće zvezde, ali sasvim sigurno uvek organizuje lud provod.

Ako ste party turista, onda Vam predlažemo da ne zaobiđete ni Užice koje je tu na samo pola sata vožnje, a takođe se odlikuje – iako kao mali grad – zanimljivim noćnim životom.

Ako ste…romantična osoba

Ako ste romantični tip osobe, Zlatibor sa voljenom osobom biće pravo otkrovenje za Vas. Duge romantične šetnje prilikom zalaska sunca oduzimaju dah na ovoj planini blagih padina, a uživanje u prirodi ćete bez sumnje dugo pamtiti…

Kad padne mrak, onda je večera pod svetlosti sveća u centru grada idealna za Vas i Vašeg partnera.

Smeštaj: apartmani Zlatibor

Zlatibor, kao što vidite, zaista odgovara svim tipovima ličnosti. Još samo da nađete smeštaj. I to je lako: apartmani Zlatibor su udobni i dostupni, te obavezno bukirajte ivaj tip smeštaja dovoljno na vreme.

Jeftiniji od hotela i udobniji, apartmani Zlatibor pružaju Vam kako mogućnost raspolaganja sopstvenim vremenom, tako i osećaj da se nalazite kao kod kuće.

To će biti još jedan razlog zbog kojih će ova planina sasvim sigurno (p)ostati odmor za pamćenje. Zato, apartmani Zlatibor neka budu rezervisani već sad, a Vi polako pakujte kofere!