U bilo kom godišnjem dobu da odaberete Zlatibor, sigurno se nećete pokajati, jer pored savršene hrane, odmora, tišine, i sjajni apartmani Zlatibor – centra mogu Vam pružiti odličan predah od svakodnevne užurbanosti. Baš zato Vam predlažemo da našu najlepšu planinu uskoro posetite, bez obzira na to koliko dugo se možete na njoj zadržati. Gde ići, zašto apartmani Zlatibor – centra treba da postanu Vaš izbor i kako izgleda jedna savršena zlatiborska šetnja? Mi Vam dajemo odgovore!

Zašto je Zlatibor savršen izbor?

Na proleće i u toku leta, priroda na ovoj planini jednostavno je savršena. U miru i tišini možete sebi priuštiti kako uživanje, tako i biti aktivni i birati neku od atraktivnih turističkih ponuda, poput posete Sirogojnu, Mokroj gori i vožnje Šarganskom osmicom.

Kako biste se odlično proveli i zimi, pogotovo ako imate decu, predlažemo i da apartmani Zlatibor – centra postanu Vaš izbor, kako bi vam sve bilo nadohvat ruke. Na ovoj planini će deca pre naučiti da skijaju, zbog njenih staza i blagih padina, a sigurno je da ćete se svi odlično provesti na snegu.

Kakav smeštaj odabrati: apartmani Zlatibor

Kada birate smeštaj, budite posebno pažljivi. Kako je ova planina postala sama po sebi prava turistička atrakcija, to su i njeni kapaciteti smeštaja porasli, pa se tako apartmani Zlatibor nalaze na svakom koraku.

Najpre Vam predlažemo da Vaš izbor budu apartmani Zlatibor – centra kako bi Vam sve bilo blizu i kako biste mogli da planirate savršen odmor. Zatim, razmislite i pronađite takve apartmane Zlatibora koji su novi ili renovirani, i koji Vam mogu pružiti osećaj kao da ste kod kuće.

Hoteli su često mnogo skuplja verzija, dok su apartmani Zlatibor redovno jeftiniji, a ako su pozicionirani u centru, nadohvat ruke će Vam biti svi restorani i kafići i uživanje pored jezera. Sem toga, hoteli mogu biti i bučni. Ako ste za pravi odmor, tišinu uvek možete naći u okviru apartmana Zlatibora, te je ovo još jedan razlog zbog kog savetujemo i toplo preporučujemo ovakvu vrstu smeštaja.

Jedna zlatiborska šetnja

Nakon što Vaš prvi izbor smeštaja postanu apartmani Zlatibor – centra, predlažemo da isplanirate i savršenu zlatiborsku šetnju, koja će početi upravo odatle. Prvi predah nađite pored jezera, na čijoj površini možete posebno uživati leti u pedalinama.

Zatim nastavite savršenim planinskim obroncima uzbrdo ka Spomeniku na jednom od zlatiborskih vrhova i udahnite ružu vetrova. Neopisivo korisna za zdravlje, ujedno je i mesto gde se spajaju morski i planinski vazduh.

U putu nazad, obavezno probajte razna slatka i voće koje prodaju stanovnici ove planine. Sigurno je da apartmani Zlatibor neće pružiti i obroke, ali ćete moći sami da birate i snebdete se fenomenalnom zlatiborskom hranom. Istu potražite i na pijaci, te neka zlatiborski sir i kajmak budu suveniri koje ćete poneti nazad.

Kada obiđete pijacu, na putu nazad ka apartmanima Zlatibora, okrepite se komplet-lepinjom u nekom od restorana i popijte kafu, koja na ovoj planini zbog svežeg vazduha ima poseban ukus. Uz nju se zasladite onim slatkim koje ste kupili, i ponovo na jezeru dočekajte smiraj dana. Zatim, neka Vam apartmani Zlatibor pruže zasluženi odmor.